Strouhaná tvarohová buchta

Znáte strouhanou tvarohovou buchtu? Podle mě to je prostě buchta babiček. Té naší alespoň ano.  Takže jsem si jí musela trošku přetvořit na zdravější verzi. A je prostě boží. Kord pro někoho jako já. Miluju tvaroh.
Ingredience/karobová vrstva
50g moučkového třtinové cukru
1 celé vejce
1 žloutek
200ml sójového mléka
250g rýžové mouky
250g kukuřičné mouky
4 lžíce karobu
12g kypřícího prášku bez fosfátu
100g šmakoun brusinka
100g kokosového oleje (máslo)
Ingredience/tvarohová vrstva
500g nízkotučného tvarohu
1bílek
50g moučkového třtinového cukru
Postup: Nejprve vyšleháme cukr, olej, celé vejce a žloutek. Poté si smícháme mouky s kypřícím práškem, karobem a přidáme k vyšlehaným ingrediencím. Do těsta přidáme nastrouhaný šmakoun a přiléváme mléko. 
Plech (25 x 22cm) si vyložíme pečícím papírem. Těsto si rozdělíme na dvě části. První část dáme alespoň na 20 minut do mrazáku. Druhou část rozprostřeme na plech. Těsto je lepivé, pomohou nám mokré ruce.
Nyní vyšleháme tvaroh a bílek s cukrem. Hotovou směs rozprostřeme na první vrstvu. Z mrazáku vyndáme druhou část těsta. Tu nastrouháme na tvarohovou vrstvu. Pečeme na 180 stupňů cca 45 minut. 
Podáváme s láskou. 
Gábi v kuchyni ❤❤❤



Comments