Bezlepkový čokoládový dort


BEZLEPKOVÝ ČOKOLÁDOVÝ DORT (forma 20-23cm)
Ingredience
200g másla
200g vysokoprocentní chili čokolády.
šťáva z půlky pomeranče + pomerančová kůra
6 vajec
50g třtinového cukru
sušená stévie
70g karobu
špetka soli
Postup:Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu. Po rozpuštění přidáme máslo a za občasného míchání necháme rozpustit do hladka. Necháme vychladnout. Oddělíme do misek žloutky a bílky. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem. Do vzniklé pěny dáme karob a lehce zašleháme. Přidáme vychladlou čokoládu s máslem a opět zašleháme. Na závěr pouze stěrkou po menších částech vmícháme sníh z bílků. Hotovou směs si dáme do vymazané formy nebo do formy vyložené pečícím papírem. Pečeme 20minut na 180C. Dort vypadá neupečeně, ale přes noc krásně ztuhne. Ozdobit můžete jakkoliv. Můžeme posypat karobovým práškem, moučkovým třtinovým cukrem nebo ozdobit šlehačkou a ovocem.
S láskou Gábi v kuchyni.❤❤❤


Comments