Oreo cheesecake

Všichni určitě znáte americké kakaové sušenky Oreo s vanilkovou náplní. Pokud je neznáte z obchodu, znáte je určitě z reklamy s malou holčičkou, která svému tatínkovi ukazuje, jak si sušenky správně vychutnat. Tedy otočit, olíznout, omlékovat a sníst.

My si sušenky jen rozdrobíme, ale i tak si pochutnáte. 😋


OREO CHEESECAKE
Korpus:
10 Oreo sušenek
lžička kokosového oleje

Sušenky si rozdrobíme/rozmixujeme,přidáme lžičku kokosového oleje a důkladně promícháme. Vzniklou směs natlačíme na dno formy (17cm) a dáme vychladit do lednice. Mezi tím si připravíme náplň.

Náplň:
1/2 vaničky nízkotučného tvarohu
1/2 vaničky ricoty
1 vejce
sladidlo

V misce si smícháme tvaroh, ricotu, vejce a sladidlo. Já jsem osladila kokosovým sirupem s 0% tuku. Do vzniklé směsi nadrobíme dvě sušenky Oreo. Vzniklou směs nalijeme na korpus, který jsme si dali chladit do lednice. A dáme péct na 170°C, cca 45 minut. Po vychladnutí dáme do lednice, nejlépe přes noc. Na závěr ještě dort ozdobíme sušenkami.





Dobrou chuť.

S láskou Gábi v kuchyni. ❤❤❤

Comments

  1. Na jak velký dort je uvedené množství?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prosím vás, čim to je, že mám náplň takovou zdrclou a celkově je dort dost nízký a ne tak krásně nadychany jako ten váš? Děkuji

      Delete
    2. Dort je dělaný do malé formy o průměru 17cm, jak velkou jste použila? Postupovala jste přesně podle receptu i stejné suroviny?

      Delete

Post a Comment