Žitná/Špaldová/Ovesná pizza

Pravá pizza je prý ta neapolská. Bohužel nemohu soudit. Ale ať jí ochutnám kdekoliv, chutná pokaždé jinak. Pizzu si osobně spojím s domácím prostředím. Taková pizza, dobrý film, hokej, pivo, cocacola, rodina, kamarádi, Čenda. To prostě jde k sobě. ☺
(Pizzu můžete použít jako úplatek. Já jí třeba použila, aby se mnou Čenda koukal na hokej). 😃 
Teď ale tu zdravější verzi.
Pizzu doma dělám celkem často a na různé způsoby (ovesnou, špaldovou, žitnou, cuketovou, květákovou). Podle toho co mám ráda, na co mám chuť. Je to rychlé a dát si na ní můžete opravdu cokoliv.
ŠPALDOVÁ PIZZA
Těsto:
140g špaldové mouky
100ml vody
1 vajíčko
ŽITNÁ PIZZA
Těsto:
120g žitné mouky
2 vajíčka
80ml vody

OVESNÉ MINIPIZZY (recept pro jednoho)
Těsto:
80g rozmixovaných vloček
2 vajíčka 

Postup je vždy stejný, z přísad vytvořme těsto, které za pomoci lžíce přendáme na plech s pečícím papírem a vytvoříme placku. Pečeme na 180C cca 5 minut. Poté pizzu potřeme a ozdobíme tím, co máme rádi. Vrátíme do trouby a pečeme 10-15 minut.

Dobrou chuť 
s láskou Gábi v kuchyni. ❤❤❤

Comments