Fazolový burger s červenou řepou

Hamburger pro mě znamená naprostou pohodu, léto, grilování, přátelé, hřešení. Miluju ho na strašně způsobů. Veganský, vegetariánský, s trhaným hovězím, s mletým, s hranolky, se salátem apod. Ale prosím nikdy ne z MC donald, Burger king a tomu podobné "hamburgrárny" nebo s okurkou a majonézou. A housku jedině domácí. Po jeho snězení Vám rozhodně nemá být špatně nebo nemáte mít rozedřené horní patro.
Dnes u nás v kuchyni (vegetariánský krasavec) jedna z mnoha variant. 
FAZOLOVÝ BURGER S ČERVENOU ŘEPOU
ŽITNÉ BULKY (4 ks)
60 ml teplého mléka
1/5 hrnku teplé vody
1/2 hrnku sušeného droždí
1 vejce
1 a 1/2 hrnku celozrnné žitné mouky
30 ml másla
1 lžička soli
1 žloutek
Sezam
Postup: Vše dáme do mísy a spojíme. Pokud se Vám zdá těsto moc řídké, můžete přidat mouku. Vypracujeme těsto, které necháme v míse 1 a půl hodiny pod utěrkou na teplém místě. Po té těsto rozdělíme na 4 stejné části a vytvoříme bulky, které dáme na plech s pečícím papírem. Potřeme žloutkem a posypeme sezamem. Pečeme dozlatova na 200C.
FAZOLOVO-ŘEPOVÉ PLACKY
1 plechovka bílých fazolích
půl malé uvařené řepy
koření
zbytek žloutku
kukuřičná mouka
Postup: Fazole propláchneme studenou vodou a rozmixujeme spolu s červenou řepou. Okořeníme, osolíme a pořádně promícháme. Přidáme zbytek žloutku, kterým jsme pomazali bulky, Do směsi přidáme kukuřičnou mouku, cca 8-10 lžic. Rukou vytvoříme placky a opečeme na olivovém oleji.
Nebojte se pracné to vůbec není 😗 A i chlap si pochutná. Čeněk říkal, že ta řepa to dělá rozhodně hodně fotogenické, chuť je zvláštní ale rozhodně chutná dobře!
Dělejte radost jídlem.
S láskou Gábi v kuchyni. ❤❤❤




Comments

  1. Vážně s droždím vykyne žitná mouka? Myslím, že už jsem to zkoušela a nepodařilo se.

    ReplyDelete
  2. Jak je psáno, tak je uděláno:-) Jde přesně o celozrnnou žitnou mouku předměřickou:-) Na kvásek se nečeká, nic bůh ví jak nenakyne:-) Těsto si hezky v teple odpočine a hned s bulkami do trouby:-) Já mám nejradši žitné pečivo:-)

    ReplyDelete

Post a Comment