Leden 2017 Liberec

Je to 14 dní, co jsme se rozhodli, že společně oslavíme naše první výročí v Liberci.´Nechci tu psát, jak jsme se měli (protože jsme se měli sakra skvěle❤), blog je hlavně o jídle, a tak Vám doporučím, kam zajít při návštěvě Liberce.☺ Ráno jsme ale ještě snídali doma. Skoro jsme se "poprali" o to, kdo připraví snídani. 😃 ❤ Vyhrála jsem. Měla jsem přichystané překvapení, jehož součástí byly i pohankové palačinky. Právě palačinka byla totiž první věc, kterou jsem Čendovi přichystala. Čekala ho tenkrát zkouška, z které měl strach a o které mi vyprávěl. Řekla jsem mu, že pokud jí udělá donesu mu do práce odměnu (jen jsme spolu pracovali😃). Zkoušku udělal, dostal palačinku(asi mu chutnala, začal si pro ní chodit ke mě domů 😃) s jedním papírovým klukem na bruslích ("Pan kluziště").
(15.1.2016)


(15.1.2017) O rok později už ten kluk nesnídal sám ❤ (a nemusel ani udělat žádnou zkoušku).
POHANKOVÉ PALAČINKY
9 lžic pohankové mouky
lžička prášku do pečiva
skořice
1 vajíčko
sójové mléko dle konzistence
Palačinky jsou potřené ghítelou, přelité vanilkovým alprem a zdobené ovocem. ❤❤❤
MIKYNA COFFE & FOOD POINT
Pokud se dostanete do Liberce, do Mikyny určitě musíte. Patří přesně mezi ty kavárny/bistra, které mají kouzlo a za návštěvu stojí. Připravují tu výběrové druhy kávy, domácí limonády, čaje, výběr snídaní ve slané i sladké variantě, domácí dezerty i obědové menu. My jsme si dali cizrnovou polévku a batátové burrito. Chcete to popsat jedním slovem?...VYNIKAJÍCÍ!
RESTAURACE NAD OBLAKY JEŠTĚD
Protože jsme si dali oběd při zemi. Na kávu jsme si lanovkou vyjeli nad oblaka. Romantiku přes den nehledejte, spousta lidí, spousta stolů, ale zážitek zaručený. ❤
RESTAURACE ZLATÝ KOHOUT
Přímo v hotelu, ve kterém jsme byli ubytovaní se nachází restaurace Zlatý kohout. Nejprve jsme chtěli vyrazit do města, ale sjet výtahem o 5 pater níže, bez zbytečných vrstev oblečení rozhodlo a chyba to nebyla. Restaurace je přístupná jak pro hotelové hosty, tak pro veřejnost. Specializují se na tradiční speciality. My jsme jako předkrm zvolili pečené papriky se sýrem ricotta a panenským olivovým olejem, které mě tedy vůbec nenadchly. já bych je připravila v teplé variantě. Čenda si dal denní zeleninovou polévku, která byla výborná. K hlavnímu chodu jsem si dala krémovou rýži se šalotkou a sýr Grana Padano. Čenda si dal hovězí líčka po burgundsku se smetanovo-bramborovým pyré a výběr byl skvělý. 

 
 
Ráno jsme restauraci Zlatý kohout navštívili znovu a věřte, že nás ještě teď bolí břicha (jen v nejlepším slova smyslu). Ono dát si k snídani asi 15 chodů a ochutnat asi naprosto všechno, není nic jednoduchého.😃❤


A jestli chcete doporučit ubytování v Liberci, tak za nás rozhodně  GRAND HOTEL IMPERIAL LIBEREC a vyberte si pokoj podle svých představ.❤
 
 
S velkou láskou (díky němu) Gábi v Kuchyni.





Comments

  1. O Mikyně slyším neustále, ale do Liberce se jen tak nedostanu :(
    Gratuluji k prvnímu roku, tak ať ty další jsou jen a jen lepší :)

    ReplyDelete

Post a Comment