Ovesné flapjacky s quinoou

Mé první pečené flapjacky.
Po upečení putovala samozřejmě první ochutnávka Čeňkovi. Jeho slova: "Ty jo to je dobrý, co to je? To je zapečená ovesná kaše?" 😃 Hrozně mě to rozesmálo, ale má vlastně pravdu. Jde o takovou tuhou ovesnou kaši v tyčince. Dřív jsem si takové tyčinky kupovala často. Jako svačina na cesty je to skvělá volba. Teď už je tolik nevyužívám (jsem vždy připravena i bez nich 😃) a vadí mi, co v nich je. Nikdy úplně nevěřím tomu, z čeho je dělaná. Prostě, když si člověk udělá takové věci doma sám, má vždy jistotu.
Jak se říká v reklamě na tatranky opávia "energie sbalená na cesty". Navíc stejně jako u domácí výroby müsli, dát si do nich můžete jen to, co máte nejraději a příště je můžete připravit zase jinak.
OVESNÉ FLAPJACKY S QUINOOU
RECEPT:
50g quinoi
150g ovesných vloček
200g ječných vloček
1 celé bio vejce
1 bílek
50g brusinek
100g nesolených arašídů
2 lžíce konopných semínek
2 odměrky čokoládového proteinu
1 lžíce skořice
220g nízkotučného tvarohu
2 lžíce medu
1 kaki
Kokosový olej
Postup: Kaki rozmixujeme a všechny ostatní ingredience kromě kokosového oleje smícháme důkladně v misce. Plech si vymažeme kokosovým olejem a směs na něj natlačíme. Uhladíme a propícháme vidličkou. Dáme péct na cca 25 minut při 180C. Necháme vychladnout a nakrájíme dle libosti. Uchovávejte v lednici.


Dobrou chuť. S láskou Gábi v kuchyni. ❤❤❤





Comments