Pavlova

Dort z vyšlehaných bílků, který se spíše suší než peče. Někomu připomíná nadýchanou pusinku, která se zdobí šlehačkou a kupou ovoce. Dort získal jméno Pavlova po ruské primabaleríně, která před lety navštívila Nový Zéland a Austrálii. Dort je nadýchaný a lehký, přesně tak prý Anna tančila.Navíc je snadný a nebýt délky sušení je i rychlý.
PAVLOVA - RECEPT
4 bílky
150g třtinového cukru
1 lžíce škrobu
1 lžíce vinného octa
Postup: Troubu předehřejeme na 130C. Třtinový cukr lehce pomeleme. Bílky vložíme do mísy a šleháme na výkon 7 z 10. Až se začne tvořit sníh, zašleháváme po lžíci třtinový cukr. Poté šleháme na výkon 10 z 10 - 10 minut. Před koncem šlehání jen lehce zašleháme škrob a ocet. Bílky jsou krásně lesklé a pevné. Na plech si dáme pečící papír, pomocí lžíce nebo zdobícího pytlíku přendáme bílky na pečící papír. Na vrchu uhladíme. Troubu snížíme na 120 stupňů a sušíme 90 minut. 
Troubu během pečení neotvírat.
Až pavlova vystydne zdobíme vyšlehanou šlehačkou a čerstvým ovocem.
Dělejte radost jídlem. 
Dobrou chuť s láskou Gábi v kuchyni. ❤❤❤

Comments

Post a Comment