Špaldové české buchty

Taky by jste chtěli pekáč buchet? Není problém 😂 Dokonce za pouhý jeden večer. Jak na to?
Špaldové buchty s chia a povidly
150ml ovesného mléka
1 lžíce chia semínek
80g třtinového cukru
500g celozrnné špaldové mouky
10g sušeného droždí
Postup: do misky dáme mléko a lžíci chia semínek. Promícháme a necháme stát. Po 5 minutách opět promícháme a necháme stát. Tak opakujeme ještě 2x. Do mísky odvážíme 50g mouky, přidáme třtinový cukr, droždí a mléko s chia semínky. Necháme "probublat"  - vzejít kvásek a poté přidáme  zbytek mouky, popřípadě ještě trochu mléka a vypracujeme těsto. Necháme vykynout minimálně 1 hodinu. Poté rozdělíme těsto na 15 - 20 kousků. Z každého vytvoříme placku kam dáme lžičku povidel a "zabalíme", aby náplň nevytekla. Buchty pomažeme přepuštěným máslem a dáme do vymazaného pekáče. Pečeme dozlatova při cca 180°C.
Jsou věci,které na klasiku nemají. Nejsou to vláčné nadýchané buchty, ale do světa klidně mohou! A my už máme půl pekáče pryč. Jsou skvělé,zdravější a ani Honza by nemusel mít výčitky. 😄😄
S láskou Gábi v kuchyni. ❤❤❤

Comments

  1. Tak ty jsou nádherné :) a vypadá velmi jednoduše :)

    ReplyDelete
  2. Nemám ráda pracné recepty:-) Už tak mi vadí, čekat hodinu na těsto, ale stojí to za to:-))

    ReplyDelete

Post a Comment