Bezlepkové mini mazance

Velikonoční mazanec se tradičně zadělával na Bílou sobotu ráno a na žádném stole by neměl sladký bochánek chybět. Existuje mnoho variant, kynutý, tvarohový, s rozinkami, s mandlemi. Bochník by se měl naříznout jako symbol kříže, aby připomínal Kristovu oběť. U nás se letos nedělal kynutý, dělal se banánový s brusinkami, protože rozinky nemáme rádi a taky do mufínkových formiček kvůli boji s časem a praktičnosti. 
BEZLEPKOVÝ MINIMAZANEC
300ml sójového mléka
350g bezlepkové mouky
2vejce
2 zralé banány
2 lžičky kypřícího bezfosfátového prášku 
lžička skořice
pár kapek vanilky
sladidlo - 2 lžíce medu
hrst rozinek
hrst mandlí
Postup: v jedné misce vyšleháme bílky do tuhého sněhu. V druhé misce rozmačkáme babány, přidáme žloutky, sladidlo, vanilku, rozinky a promícháme. Ve třetí misce smícháme mouku s kypřícím práškem a skořicí a postupně přidáváme do druhé misky a mícháme. Na závěr přidáváme vyšlehané bílky a vmícháme opatrně do směsi. Směsí naplníme silikonové mufínkové formy. Zbytek těsta jsem dala do silikonové formy na biskupský chlebíček. Posypeme mandlemi a dáme péct cca na 30-40 minut při 180C. 
Krásnou Bílou sobotu 🐰
S láskou Gábi v kuchyni ❤❤❤

Comments