Šeříkový cheesecake

Teplé, jarní počasí se nám poslední dobou maličko schovává, ale vše kolem nás i přes to kvete. Zlatý déšť odkvetl a na scénu se dostává můj milovaný šeřík. Jeho květy a vůně je ohromná. Za chvilku tu máme květen, tak my tímhle šeříkovým dortem voláme zpátky jaro!
ŠEŘÍKOVÝ CHEESECAKE(forma 17cm)
Zaklad:
150g ovesných vloček rozemletých na mouku
60g přepuštěného másla - Ghi
Postup: Vše důkladně promícháme a natlačíme do formy.

Pečeme na 180°C - 10minut.
Po vyndáni stáhneme troubu na 150°C
Krém:
1 kelímek ricoty
1 vanička nízkotučného tvarohu
3 vajíčka
60 g třtinového cukru
80 ml bezlaktózové smetany ke šlehani
Postup: Vyšleháme ricotu s tvarohem a cukrem. Postupně zašleháme vajíčka, nakonec smetanu. Krém vlijeme na základ a dáme do trouby na 45 minut při 150°C společně s hrncem s vodou. hrnec s vodou slouží k tomu, aby nám dort nepopraskal. Poté necháme vychladnout do pokojové teploty, dáme do mrazáku na 1,5 hodiny, poté vyndáme z formy a dáme do lednice, nejlépe přes noc.
Dobrou chuť, s láskou Gábi v kuchyni ❤❤❤

Comments