Sója na paprice

Kuře na paprice s těstovinou patří k mým nejoblíbenějším jídlům z dětství. Na prvním místě jsou ale špagety od babičky, která by si zrovna kuře na paprice nedala ani náhodou. 😂
Když bych Vám měla říct, kdy jsem ho měla naposledy, ani bych nevěděla. Na omáčky celkově nejsem a od té doby, co se stravuji zdravě jsem taková jídla úplně vyřadila.
V sobotu jsem si ale nějak vzpomněla a musela si ho uvařit. Samozřejmě, že zdravěji.
Na mase není nic špatného, jen doma nebylo a do té zimy na nákup se mi taky nechtělo a na zdravější knedlík jsem se chystala už dlouho.




SÓJA NA PAPRICE S POLENTOVÝM KNEDLÍKEM (2 porce)
Recept:
100g sójových nudliček
kokosový olej
1 menší cibule
červená lahůdková paprika
sůl
pepř
sójová smetana na vaření - alpro
instantní polenta
bylinky
Postup:
Sójové nudličky dáme vařit do osolené vroucí vody, cca na 15 minut. Cibuli si nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na kokosovém oleji. Po chvilce přidáme kousky uvařeného sójového masa, samozřejmě můžete nahradit kuřecím masem nakrájeným na nudličky a zprudka opečeme. Maso osolíme, opepříme a zasypeme lahůdkovou paprikou. Zalijeme 2 deci vody a necháme povařit. K masu přidáme sójovou smetanu a trochu vody. Na zahuštění můžeme přidat dvě lžíce žitné mouky a povaříme.
Příprava polentových knedlíků: 2 hrnky vody dáme do kastrůlku a přivedeme k varu. Poté přisypeme hrnek instantní polenty. Za stálého míchání povaříme. Směs ještě dobře promícháme a přidáme bylinky a důl dle chuti. Hustou směs přendáme do hrnků a dáme vychladit do lednice. Knedlíky je lepší dělat den předem ať pořádně ztuhnou. Druhý den stačí opéct na suché pánvi a přidáme připravenou omáčku.


Dobrou chuť

S láskou Gábi v kuchyni. ❤❤❤ 

Comments