Pannacotta dort

24.05.2017 a svátek slaví mé dvě nejmilejší Janičky.Jedna má ráda jahody a druhá zase pannacottu.Tak co jim upéct? Jahodový pannacotta dort.
Korpus:4 vejce4 lžíce třtinového cukru4 lžíce celozrnné pšeničné mouky
4 lžičky řepkového oleje4 lžičky kypřícího práškuPostup: V jedné misce vyšleháme bílky do tuhého sněhu a dáme stranou. V druhé misce vyšleháme žloutky, cukr, olej a vmícháme mouku a kypřící prášek. Těsto je velice tuhé a hrudkovité. Přidáme postupně vyšlehané bílky a krásně promícháme. Vznikne tekuté těsto, které vlijeme do vymazané formy a pečeme cca při 180C 20minut. Poté vyndáme a necháme vychladnout.
Pannacotta vrstva:
1 lžička agaru
400ml sojové smetany
50ml sójového mléka
sladidlo dle chuti
Postup: lžičku agaru rozmícháme v 50ml sojového mléka a necháme odstát. Cca po 7 minutách do hrnce vlijeme smetanu, sladidlo a přivedeme k varu. Necháme provařit cca 5 minut. Vlijeme na upečený vychladlý korpus a necháme přes noc v lednici.
Ozdobíme, podáváme s láskou. ❤❤❤
Gábi v kuchyni.


Comments