Vanilkový dortík z cizrny

Celý projedený víkend u mě způsobí velkou touhu po zdravém jídle. Prodloužený víkend, první dva dny v Berlíně, druhé dva dny oslavy. Stejně jako se těším až vypnu, dopřeji si v jídle a odpočinu si, tak se těším až se vrátím zpět do svého režimu, pohybu a zdravého jídla. V pondělí ještě chuť něco péct a vařit nebyla, ale dnes už naštěstí jo. Tak v lednici na ráno čeká vanilkový dortík z cizrny.
Korpus:
1 plechovka cizrny
2 vejce
pár kapek vanilky
1 vanilkový lusk
2 lžíce medu
50 g tvarohu
50 g pohankové mouky
50 g celozrnné pšeničné mouky
Postup: Nejprve dáme do misky celý obsah cizrny v plechovce a rozmixujeme. Zašleháme vejce, med, vanilku a tvaroh. Postupně přidáváme mouku. Vzniklou směs dáme do vymazané formy a pečeme cca 50 minut při 180C. Dáme vychladnout
Pudinková vrstva:
250 ml vanilkové alpra mléka
1/2 sáčku vanilkového pudinku bez lepku.
Postup: Pudink připravíme dle návodu. Dáme na vychladlý korpus a dáme do lednice ztuhnout nejlépe přes noc.
Dobrou chuť s láskou Gábi v kuchyni ❤❤

Comments