Bezlepkový brownies dort

Květen a červen, to jsou snad nejsilnější měsíce tohoto roku, kdy neustále někdo něco slaví. Upéct koláč, dort, muffinky apod. jen tak, teď nějak není čas. Tentokrát se slavil Toníkův svátek a Pepovo sobotní narozeniny (Čeňkovo bráchové), kterým jsme jeli včera po cvičení popřát (Čeněk se mnou totiž začal cvičit tabatu, měla bych o tom sepsat speciální článek 😊💑). Taky jsem od včerejška začala opět pomáhat v Amélce (cukrárna v Žatci) a toho času už zase tolik není. Chtělo to tedy něco rychlého, dobrého a něco, co zaručeně musí chutnat všem. Tentokrát poctivější, čokoládové, bezlepkové brownies (rozuměj - poctivější - bez fazolí 😃😃😃).
Ingredience:
100g vysokoprocentní čokolády
170g másla
100g bezlepkové mouky Jizerka
2 lžičky jedlé sody
40g karobu
100g třtinového cukru
130g jahod
3 vejce
špetka soli.
Postup: nejprve si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a necháme vychladit. Poté si v misce smícháme mouku, karob, cukr, jedlou sodu a sůl. Zašleháme vejce, jahody a vychladlé čokolády s máslem. Vše prošleháme a dáme do vymazané dortové formy (cca 21 cm). Dáme péct do trouby na 180C cca 30 minut. Zkoušíme špejlí. Upečené brownies je vždy trošku neupečené 😃, krásné vláčné.
Hotový vychladlý dort jsem přes sítko posypala karobem a ozdobila ovocem.
 Dobrou chuť, s láskou Gábi v kuchyni. ❤❤❤



Comments