Ingredience:
Těsto:
100g špaldové mouky jemně mleté
50g pohankové mouky
50g másla
50g jednoduše rostlinná rama
špetka soli
25g třtinového cukru
25g vody - dle konzistence
Náplň:
Tvaroh
Med
čerstvé ostružiny
Postup: Do misky dáme mouky, cukr, špetku soli a máslo. Pořádně prsty prohněteme a přidáváme vodu dle konzistence. Těsto se nelepí, ale je vláčné. Z těsta vytvoříme kouli, vložíme jí do sáčku a dáme do lednice alespoň na 30 minut. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Pracovní desku posypeme moukou a vyválíme kruh, můžeme si pomoct velkým talířem, který do těsta obkreslíme a tím nám vznikne krásný pravidelný kruh. Tvaroh smícháme s medem, namažeme po obvodu kruhu a poklademe ostružiny. Na závěr přehneme strany těsta. Okraje koláče potřeme vajíčkem. Vložíme do trouby na cca 30-40 minut při 170 stupňů. Na závěr jsem galetku posypala proteinem, který používám místo moučkového cukru.
S láskou a s chutí Gábi v kuchyni. ❤❤❤
Comments
Post a Comment