Špaldové buchtičky

Znáte ten pocit, když si sepíšete recept s tím, že konečně zkusíte skořicový šneky. A vznikne z toho v průběhu pečení něco naprosto jiného? Něco mezi skořicovými šneky a  hot cross buns (na které se chystám už taky dost dlouho). Nicméně se kuchyní line vůně skořice a Čeněk tajně loupe první vzorek. Takový buchtičkový koláček
s vůní skořice a pomerančů.

Ingredience/těsto
50g změklého másla
50g třtinového cukru
1 vejce
pár kapek vanilkového extraktu
pomerančová kůra
300g špaldové mouky jemně mleté
20g čerstvého droždí
Postup: Změklé máslo utřeme s cukrem, pomerančovou kůrou a vajíčkem. Přidáme prosátou mouku, mléko a čerstvé rozdrobené droždí. V robotu hněteme 10 - 15 minut. Vzniklé těsto lehce pomoučníme a přendáme do skleněné misky. Tu vložíme do trouby na 50 stupňů a necháme kynout. Těsto by mělo zdvojnásobit svou velikost. Poté těsto rozválíme na pomoučněném vále do obdélníku.
Ingredience/náplň
200g šmakounového krému s pomerančovou příchutí
skořice
Postup: Rozválené těsto potřeme krémem a zarolujeme jako roládu. Hotovou roládu krájíme na cca 3cm kousky, jejichž okraje spojíme a vložíme do vymazané koláčové formy. Buchtičky klademe cca 1-2 cm od sebe. Dáme do trouby na 50 stupňů a opět necháme asi 20 minut kynout. Troubu přidáme na 180 stupňů a pečeme cca 25 minut.
Hotové buchtičky potřeme 2 lžícemi rozpuštěného másla smíchaného se skořicí a necháme vychladnout.

Comments