Tvarohová buchta

Přišel čas na mou první buchtu na plech. Půlka s námi pojede do Rakouska a druhou půlku dostala návštěva. Takovou dělala babička a je vážně skvělá. Lehká, osvěžující a tvaroh jí dělá krásně vláčnou.

Ingredience/těsto
500g celozrnné pšeničné mouky
3/4 hrnku řepkového oleje
250ml sojvého mléka
2 vejce
Bezfosfátový prášek do pečiva
3 lžíce karobu
100g třtinového cukru
Postup:Vše smícháme dohromady v jedné misce.
Ingredience/tvarohová vrstva
500g nízkotučného tvarohu
200ml sojového mléka
2 vejce
vanilkový extrakt
vanilkový pudink (pouze prášek, nevaříme!)
1 kelímek pemerančového krému šmakoun
sladidlo
Postup: Opět vše smícháme dohromady v druhé misce.
Malý plech vyložíme pečícím papírem a nalijeme 3/4 těsta rovnoměrně na plech. Poté dáme tvarohovou vrstvu a na ní zbytek těsta. Pečeme cca 30-45 minut při 180 stupních. Okraje začnou zlátnout. Pro návštěvu posypeme s láskou lehce moučkovým cukrem, my si sypeme proteiňákem a balíme na cestu. ❤

Okraje si beru já!!!!😃 Gábi v kuchyni. ❤❤❤

Comments