Mexická polévka

Nezdá se Vám, že všechno tak nějak rychle utíká? Nedávno bylo léto, grilování, výlety, pikniky. Najednou se nám listí zbarvilo do krásných barev, na zemi se kutálí kaštany a po večerech louskáme ořechy. Jedna polovina z Vás už topí, ta druhá se po večerech chumlá do teplé deky. Já jsem nestihla sníst ani mou děsně nutnou vanilkovou gluten free zmrzlinu z lidlu a už vařím podzimní polévky. Protože patříme mezi tu polovinu, která ještě netopí, ale rýma nás otravuje už celý týden, připravili jsme si lehce pikantní mexickou polévku na zahřátí a na vyhnání bacilů.
Ingredience 
olivový olej
2 lžíce másla
1 červená cibule
1 bílá cibule
Hrst hub
2 lžíce červené čočky
2 lžíce čočky
1 menší brambora
2 klobásy - šmakoun
římský kmín
sůl
pepř
2 lžičky chilli pasty
1 litr zeleninového vývaru

Postup: Cibuli nakrájíme na kolečka. V hrnci rozehřejeme máslo s olivovým olejem a pomalu restujeme cibuli. Cibuli posypeme římským kmínem, přidáme nakrájené čerstvé houby a chvíli opékáme. Poté přidáme na menší kostky brambory, čočku a zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí brambor. Dochutíme solí, pepřem a chilli pastou. Na závěr přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a ještě chvíli povaříme.
Podáváme horkou, s přáním brzkého uzdravení a s láskou. ❤❤❤

Comments