Borůvková Pavlova

"Fantazie se stává realitou, pokud jí umíš zatančit"

Mezi prací, pečením cukroví, vařením, pečením cukroví, uklízením, nařízeným odpočinkem a pečením cukroví, nějak nestačím péct ještě pro nás na naše klasické snídaně. Potom pomazávám perníčky bílkem a zjišťuji, že mi tich bílků zbylo docela dost. A tak ještě ve 21:00 dávám šlehat bílky a v troubě už se hřeje primabalerína - Pavlova.

Ingredience (korpus)
4 bílky
150g třtinového cukru
špetka soli
2 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce vinného octa
Postup: Troubu si předehřejeme na 160°C. Třtinový cukr lehce pomeleme. Bílky vyšleháme spolu se špetkou solí. Zhruba v polovině šlehání, než máme tuhý sníh, přidáme pomletý třtinový cukr a šleháme dokud se cukr nerozpustí. To poznáme tak, že bílky protřeme mezi prsty a cukr necítíme. Na poslední minutku přidáme škrob a vinný ocet. Tuhý sníh přendáme stěrkou na plech vyložený pečícím papírem. Snažíme se pomocí stěrky vytvořit ze sněhu kruh. Teplotu snížíme na 110°C a pečeme cca 70 minut. Poté troubu pootevřeme a necháme Pavlovu do rána v troubě.
Ingredience (krém)
100ml smetany ke šlehání 33%
150g nízkotučného tvarohu
2 lžíce stévie
Borůvky
Postup: Do malého plecháčku dáme hrst borůvek. Přidáme trošku vody a zahřejeme, aby borůvky povolily. Ušleháme smetanu, zašleháme tvaroh se stévií a vmícháme borůvky z kastrůlku. Lehce promícháme a dáme na vychladlý korpus. Ozdobíme borůvky a nastrouhanou bezlepkovou čokoládou.
Podáváme s láskou.
Gábi v kuchyni ❤❤❤


Comments