Čokoládové rohlíčky

Chutná Vám croissant s čokoládou nebo arašídovým máslem? Co takhle zdravější varianta? Ve formě rohlíčků plněných čokoládou a banánem? Ještě teplé jsou boží!
Ingredience
300g celozrnné pšeničné mouky
200g žitné mouky
1 vejce
špetka soli
3dcl kefítrového nízkotučného mléka
Postup: v jedné misce smícháme mouky a sůl, v druhé misce smícháme vejce a mléko. Postupně suché ingredience zapracujeme do mokrých až nám vznikne pevné těsto. Pokud se lepí přidáme ještě mouku. Dáme alespoň na 2 hodiny do lednice. Předehřejeme si troubu na 170 stupňů. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme stejně veliké trojúhelníky. Trojúhelníky pomažeme arašídovým máslem, marmeládou nebo jako já chocotellou (https://myidentity.cz/chocotella.html). Přidáme překrojený kousek banánu a zavineme. Pomažeme bílkem a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů cca 15 - 20 minut. Hotové necháme chvilku vychladnout, posypeme moučkovým třtinovým cukrem a můžeme ihned podávat. . . s láskou. . . Gábi v kuchyni ♥♥♥

Comments