Rajská omáčka

Babička říká, že nedělní oběd by měl být slavnostnější. My nejsme v neděli často doma. Tenhle víkend mám ale víc práce a tak jsme si řekli, že tentokrát si ho slavnostnější uděláme. Slavnostnější, zdravější, po našem. V lednici papriky, které už si volaly, aby je někdo připravil. Rajská byla tedy jasná volba.
 Ingredience/knedlíčky
80g bulguru
80g celozrnného kuskusu
sůl
Pepř
1 vejce
3 lžíce kukuřičné mouky
Postup: Bulgur a kuskus nasypeme do kastrůlku a uvaříme ve vodě. Necháme stranou pod pokličkou. Pokud je tam přebytek vody, tak slijeme. Poté přidáme vejce, mouku a dvě lžíce ze směsi na plněné papriky. Promícháme, dochutíme. Rukou tvoříme koule, které mírně v ruce stlačíme. Vkládáme do vroucí vody a vaříme cca 10 minut. 
Ingredience/plněné papriky
4 zelené kapie
1 tofu
2 lžíce uvařeného kuskusu
Postup: Nastrouháme si šmakouna, tofu a promícháme. Papriky omyjeme, odřízneme vršek, vyčistíme a naplníme.
Ingredience/Omáčka
1 plechovka loupaných rajčat
140g rajského protlaku
350ml vody
1 malá cibule
1 stroužek česneku
2 mrkve
koření - červená paprika
Olivový olej
Postup: Nejprve si nakrájíme mrkev na kolečka, cibuli nadrobno a česnek na plátky. Na oleji opečeme dozlatova. Přidáme rajčata, protlak a vodu. Do hrnce dáme plněné papriky. Vaříme do změknutí mrkve. Poté vyndáme papriky a  vše ostatní  rozmixujeme. Dochutíme a vložíme papriky zpět. Ještě chvíli povaříme a můžeme podávat. 
S láskou Gábi v kuchyni. ❤❤❤

Comments