Přeskočit na hlavní obsah

Jahodová vegan buchta na plech

Včera proběhl blogerský Meetup který pořádala má milovaná Blendea ve spolupráci s přírodními oleji značky Renovality a kosmetickou značkou Marks crub. Celá akce se konala v krásných prostorách veganského bistra Incruenti. Představeny nám byly nejen značky, ale i jejich novinky. Já se tu nechci více rozepisovat. Můj blog je hlavně inspirace zdravějších receptů. Ten hlavní důvod proč tu vše zmiňuji je, že jsem dostala možnost připravit něco sladkého, v rámci občerstvení. Tak vznikla inspirace na vegan jahodovou buchtu na plech.
Ingredience/těsto
400g ovesná celozrnná mouka
400g jablek
200g ovesného mléka
100ml řepkového oleje
100g třtinového cukru
1/2 balení kypřícího prášku
2 lžičky skořice
špetka soli
Postup: Jablka nastrouháme najemno. V míse smícháme mouku s kypřícím práškem, cukrem, skořicí a špetkou soli. Poté přidáme nastrouhaná jablka, olej a mléko. Vše smícháme v robotu. Poté dáme na plech vyložený pečícím papírem. 
Ingredience/drobenka
500g jahod
50g ovesných vloček
2 lžíce agávového sirup
Postup: Jahody nakrájíme na menší kousky. V misce smícháme vločky se sirupem a rukama krásně spojíme. Na těsto poskládáme nakrájené jahody a posypeme vzniklou drobenkou. Pečeme při 180 stupních cca 40 minut.
Podávat se může nejen veganům, protože je vážně dobrá. Říkali:-)
S láskou. Gábi v kuchyni.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Strouhaná tvarohová buchta

Znáte strouhanou tvarohovou buchtu? Podle mě to je prostě buchta babiček. Té naší alespoň ano.  Takže jsem si jí musela trošku přetvořit na zdravější verzi. A je prostě boží. Kord pro někoho jako já. Miluju tvaroh. Ingredience/karobová vrstva 50g moučkového třtinové cukru 1 celé vejce 1 žloutek 200ml sójového mléka 250g rýžové mouky 250g kukuřičné mouky 4 lžíce karobu 12g kypřícího prášku bez fosfátu 100g šmakoun brusinka 100g kokosového oleje (máslo) Ingredience/tvarohová vrstva 500g nízkotučného tvarohu 1bílek 50g moučkového třtinového cukru
Postup: Nejprve vyšleháme cukr, olej, celé vejce a žloutek. Poté si smícháme mouky s kypřícím práškem, karobem a přidáme k vyšlehaným ingrediencím. Do těsta přidáme nastrouhaný šmakoun a přiléváme mléko.  Plech (25 x 22cm) si vyložíme pečícím papírem. Těsto si rozdělíme na dvě části. První část dáme alespoň na 20 minut do mrazáku. Druhou část rozprostřeme na plech. Těsto je lepivé, pomohou nám mokré ruce. Nyní vyšleháme tvaroh a bílek s cukrem. Hotovou směs rozpr…

Makový cheesecake

Dnes je 21.2.2017 a svátek slaví moje maminka. To jí přeci musím něco upéct 😊 .  V poslední době je její nejoblíbenějším dezertem cokoliv s mákem, kvůli letnímu úrazu ruky. Mák je totiž velmi zdravý, obsahuje ve 100g nejvíce vápníku ze všech potravin. Daleko více než mléko nebo sýry. I mamka vaří a peče s ohledem na zdravý životní styl (musím to po někom mít) 😊 takže mou zdravou variantu ocení. MAKOVÝ CHEESECAKE RECEPT: Korpus: 100g ovesných namletých vloček 30g ovesných jemných vloček 1 lžička skořice 15g kokosového oleje 15g medu + voda dle konzistence Postup: všechny ingredience spojíme a vytvoříme lepivější těsto, které natlačíme do formy (24 cm)vymazané kokosovým olejem. Formu dáme do trouby na 180C cca na 10 minut. Náplň: 500g nízkotučného tvarohu 60g máku 2 lžíce medu více dle chuti  2 vajíčka Postup: Všechny ingredience vyšleháme a vlijeme na spodní vrstvu. Pečeme ještě cca 20-30 minut dokud okraje nebudou malinko zlatavé. Dáme vychladit.   Bohužel jsem nestačila vyfotit nazdobený. Zdobila…

Rajská omáčka

Babička říká, že nedělní oběd by měl být slavnostnější. My nejsme v neděli často doma. Tenhle víkend mám ale víc práce a tak jsme si řekli, že tentokrát si ho slavnostnější uděláme. Slavnostnější, zdravější, po našem. V lednici papriky, které už si volaly, aby je někdo připravil. Rajská byla tedy jasná volba. Ingredience/knedlíčky 80g bulguru 80g celozrnného kuskusu sůl Pepř 1 vejce 3 lžíce kukuřičné mouky Postup: Bulgur a kuskus nasypeme do kastrůlku a uvaříme ve vodě. Necháme stranou pod pokličkou. Pokud je tam přebytek vody, tak slijeme. Poté přidáme vejce, mouku a dvě lžíce ze směsi na plněné papriky. Promícháme, dochutíme. Rukou tvoříme koule, které mírně v ruce stlačíme. Vkládáme do vroucí vody a vaříme cca 10 minut.  Ingredience/plněné papriky 4 zelené kapie 100g šmakoun provensálské koření 1 tofu 2 lžíce uvařeného kuskusu Postup: Nastrouháme si šmakouna, tofu a promícháme. Papriky omyjeme, odřízneme vršek, vyčistíme a naplníme. Ingredience/Omáčka 1 plechovka loupaných rajčat 140g …