Přeskočit na hlavní obsah

Jahodové tofu brownies

Nedávno jsem si u Aničky všimla, že si s někým na instagramu vyměnila recept za recept a sdílela ho pod hashtagem #foodswap. S Aničkou jsme se osobně setkaly na meet-upu v Praze, kam jsem pekla veganskou buchtu na plech. Udělala mi hroznou radost když mi napsala, že se na můj recept chystá. Ihned jsem si vzpomněla na #foodswap a našla jsem si i já na jejím blogu recept, který se mi líbil.
Borůvkové tofu brownies, které jsem si sezóně upravila na jahodové a fazole jsem vyměnila za cizrnu

Ingredience/těsto
190g tofu
100g banánu
50g jemných ovesných vloček
50g cizrny (z plechovky)
15g lněného semínka
15g karobu
10g chia semínek
1 lžička skořice
2 vejce
1 lžička kypřícího prášku
Postup: Vše jsem dala do mixéru a vytvořila jsem krásně hladké těsto. Pokud nemáte výkonný mixér. Sama Anička v postupu radí, dát do mixéru lněná semínka s trochou vody, aby se vytvořil puding. Poté přidat tofu, banán, cizrnu a vločky. Na závěr přimíchat ostatní suroviny. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. 
Ingredience/zdobení
Jahody
Postup: Jahody jsem pokrájela na malé kousky. K jahodám jsem přidala dvě lžíce mandlového krému, pořádně pomíchala a nasypala navrch těsta. Na závěr jsem vše "pocákala" chocotellou a dala péct na 25 minut při 200 stupních.
S láskou Gábi v kuchyni ❤❤❤




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Strouhaná tvarohová buchta

Znáte strouhanou tvarohovou buchtu? Podle mě to je prostě buchta babiček. Té naší alespoň ano.  Takže jsem si jí musela trošku přetvořit na zdravější verzi. A je prostě boží. Kord pro někoho jako já. Miluju tvaroh. Ingredience/karobová vrstva 50g moučkového třtinové cukru 1 celé vejce 1 žloutek 200ml sójového mléka 250g rýžové mouky 250g kukuřičné mouky 4 lžíce karobu 12g kypřícího prášku bez fosfátu 100g šmakoun brusinka 100g kokosového oleje (máslo) Ingredience/tvarohová vrstva 500g nízkotučného tvarohu 1bílek 50g moučkového třtinového cukru
Postup: Nejprve vyšleháme cukr, olej, celé vejce a žloutek. Poté si smícháme mouky s kypřícím práškem, karobem a přidáme k vyšlehaným ingrediencím. Do těsta přidáme nastrouhaný šmakoun a přiléváme mléko.  Plech (25 x 22cm) si vyložíme pečícím papírem. Těsto si rozdělíme na dvě části. První část dáme alespoň na 20 minut do mrazáku. Druhou část rozprostřeme na plech. Těsto je lepivé, pomohou nám mokré ruce. Nyní vyšleháme tvaroh a bílek s cukrem. Hotovou směs rozpr…

Makový cheesecake

Dnes je 21.2.2017 a svátek slaví moje maminka. To jí přeci musím něco upéct 😊 .  V poslední době je její nejoblíbenějším dezertem cokoliv s mákem, kvůli letnímu úrazu ruky. Mák je totiž velmi zdravý, obsahuje ve 100g nejvíce vápníku ze všech potravin. Daleko více než mléko nebo sýry. I mamka vaří a peče s ohledem na zdravý životní styl (musím to po někom mít) 😊 takže mou zdravou variantu ocení. MAKOVÝ CHEESECAKE RECEPT: Korpus: 100g ovesných namletých vloček 30g ovesných jemných vloček 1 lžička skořice 15g kokosového oleje 15g medu + voda dle konzistence Postup: všechny ingredience spojíme a vytvoříme lepivější těsto, které natlačíme do formy (24 cm)vymazané kokosovým olejem. Formu dáme do trouby na 180C cca na 10 minut. Náplň: 500g nízkotučného tvarohu 60g máku 2 lžíce medu více dle chuti  2 vajíčka Postup: Všechny ingredience vyšleháme a vlijeme na spodní vrstvu. Pečeme ještě cca 20-30 minut dokud okraje nebudou malinko zlatavé. Dáme vychladit.   Bohužel jsem nestačila vyfotit nazdobený. Zdobila…

Rajská omáčka

Babička říká, že nedělní oběd by měl být slavnostnější. My nejsme v neděli často doma. Tenhle víkend mám ale víc práce a tak jsme si řekli, že tentokrát si ho slavnostnější uděláme. Slavnostnější, zdravější, po našem. V lednici papriky, které už si volaly, aby je někdo připravil. Rajská byla tedy jasná volba. Ingredience/knedlíčky 80g bulguru 80g celozrnného kuskusu sůl Pepř 1 vejce 3 lžíce kukuřičné mouky Postup: Bulgur a kuskus nasypeme do kastrůlku a uvaříme ve vodě. Necháme stranou pod pokličkou. Pokud je tam přebytek vody, tak slijeme. Poté přidáme vejce, mouku a dvě lžíce ze směsi na plněné papriky. Promícháme, dochutíme. Rukou tvoříme koule, které mírně v ruce stlačíme. Vkládáme do vroucí vody a vaříme cca 10 minut.  Ingredience/plněné papriky 4 zelené kapie 100g šmakoun provensálské koření 1 tofu 2 lžíce uvařeného kuskusu Postup: Nastrouháme si šmakouna, tofu a promícháme. Papriky omyjeme, odřízneme vršek, vyčistíme a naplníme. Ingredience/Omáčka 1 plechovka loupaných rajčat 140g …