Tvarohové jahodové knedlíky

Konečně je tady jahodová sezóna. Celý rok se na ní člověk těší. Potom zaberou v lednici tolik místa, že se do ní už nic jiného nevejde. Dostanu mísu od babičky, od Čendovy maminky a samozřejmě musím ještě na samosběr. První jahodová věc, která u nás proběhla. Čenda si poručil a já byla ráda. Jahodové knedlíky. Dělám jenom tvarohový, jsou hned hotový, zdravější a vážně dobrý. Množství je na 3 porce. Čenda snědl na posezení dva talíře a jeden jsem si vzala v krabičce do práce.
 Ingredience/těsto
200g špaldové jemně mleté mouky
250g nízkotučného tvaroh
1 vejce
2 lžíce třtinového cukru
30g ghí
Postup: Vše spolu spojíme a vytvoříme nelepivé těsto. Do kastrůlku dáme vařit vodu a připravíme si náplň.
Ingredience/náplň
Jahody
Postup: Jahody omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Z těsta vytvoříme kouli (cca 65g). Můžeme si pomoci namočenými prsty. Z koule v dlani vytvoříme placku, přidáme nakrájené jahody a zabalíme opět do tvaru koule. Knedlíčky vhodíme do vroucí vody a necháme cca 10 minut povařit.
Ingredience/omáčka
Jahody
Kokosové mléko
Moučkový třtinový cukr
Postup: Omáčku dělám jednoduše, tentokrát jsem zvolila studenou. Do mixéru jsem dala omyté jahody, kokosové mléko a osladila cukrem. Množství už záleží na Vás podle toho, kolik  jí budete potřebovat.

Na talíř posypu cukrem, ozdobím čerstvými jahodami, fit kořením a směsí barevných květů s cukrem .
Podáváme s láskou.
Gábi v kuchyni ❤❤❤


Comments