Dobčické rybníčky


𝕆á𝕫𝕒 𝕜𝕝𝕚𝕕𝕦
Každý kout České republiky skrývá podle mě něco krásného. Jižní Čechy mají Český Krumlov. Právě on a Praha jsou pro mě dvě nejkrásnější města u nás. Malebné uličky, vůně kaváren a restaurací, pouliční hudba a řeka Vltava. Přesně před rokem jsem si plánovali opět výlet na jih Čech. Tentokrát jsem chtěla zkusit něco nového a tak jsem se poprvé inspirovala na portále Amazing places. Právě tam jsem narazila na jihočeskou oázu klidu. Dobčické rybníčky.
Už jste slyšeli o místu, kde není elektřina, voda do sprchy se čerpá ruční pumpou z rybníka, ohřát si jí poté musíte v kamnech, na záchod se chodí do kadibudky a přes to je to ráj na zemi?
Vždyť, kde jinde si odpočinout od všech starostí než uprostřed přírody s téměř žádným signálem a civilizací?
Na dobčických rybníčkách je celkem 5 chatiček. Dvě chatičky Verunka a Madlenka, jsou na vodní hladině. Plovoucí je chatička Sofinka a v oboře stojí tippi Jiřík. My jsme si vybrali chatičku Amálku, 4 a půl metru nad zemí v koruně stromu.
Všechny chatičky jsou vybaveny solárními lampami a lucerničkami. Ložní prádlo, ručníky a ekologická kosmetika je zajištěna majitelem. Venku je připravené dřevo na zatopení a grilování. V kanistrech je připravena pitná voda.
Některé chatičky nabízí i možnost rybolovu, povolenka - "chyť a pust" je v ceně pronájmu. Pokud má někdo zájem může si úlovek za domluvenou cenu odkoupit nebo Vám na požádání připraví rybu v nedaleké hospůdce, kde Vám po domluvě připraví jakékoliv jídlo. Můžete si nechat připravit piknikový koš k snídani, který Vám nechají ráno u dveří a nebudou Vás tak vůbec rušit. Přímo v areálu žádná restaurace není.
Amálka má jednu místnost, kterou dominuje veliké prosklené okno. Přímo před oknem je pohovka, která se dá rozložit na prostorné dvoulůžko. Kamna s varnou plochou a troubou, sprcha, stolek s posezením a dva balkony. K chatičce patří sauna přímo u rybníčka, gril, ohniště, dvě kola a rybářské vybavení. 
Ihned po příjezdu jsem si našla místo v houpací síti a Čenda nahodil udičku. Ten klid a úžasný pocit nic nemuset. Večer jsme si rozdělali oheň (rybu jsme si nechytili, klobásky nás zachránily), otevřeli jsme si víno, které jsme dostali jako pozornost při příjezdu a povídali si.


 Když padla tma, ohřáli jsme si saunu a rozehřátý skočili o půlnoci do rybníka.
Na chatiččce jsme si potom u solární lampičky zahráli karty a vyprávěli si strašilné příběhy. Můžete hádat, kdo se potom bál jít na záchod (do kadibudky). Ráno nás probudil východ slunce, bučení krav a skákání kaprů.
Udělali jsme si na kamnech kávu, dali si snídani a na kolech vyrazili do okolí. 


Nikdy mě žádná dovolená tolik nenabyla energií jako právě tahle. 
Není snadné se sem dostat, na formulář s volnými termíny se můžete podívat tady. 
Doufám, že teď už se té obsazenosti nedivíte.
Gábi a Čenda


Comments