Jahodové tiramisu

Ingredience na 4 porce
šálek silné kávy
jahody
500g nízkotučného tvarohu
400g kokosového mléka v plechovce
karob na posypání
Postup
Nejprve si uvaříme šálek silné kávy. Já jsem si namlela ještě balijskou kávu, kterou jsem si připravila v moka konvičce. Kávu necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme krém. Z plechovky kokosového mléka vyndáme pouze tuhou část, přidáme tvaroh a vyšleháme do hladkého krému. Do krému přidáme dle chuti vanilkový cukr.
Připravíme si čisté skleničky, do kterých budeme tiramisu připravovat.
Piškoty namáčíme do kávy a pokládáme na dno sklenky. Poté přidáme trochu krému, posypeme karobem, nadrobenými sušenkami a opět dáme vrstvu kávových piškotů. Takto opakujeme, dokud nemáme skleničku plnou. Navrch dáme čerstvé jahody a můžeme polít sirupem.
Hotové tiramisu dáme nejlépe přes noc do lednice.

Comments