Pudinková buchta

Zase to chtělo změnit nějakou tu klasiku z dětství. Znáte pudinkovou buchtu se zakysanou smetanou? Pamatuji si dobu, kdy jsem zakysanou smětanu nemohla ani cítit. Teď je přesně ta doba, kdy jí ve své kuchyni a receptech naprosto zbožňuju. Ze základního receptu jsem se snažila vytvořit Vám svou lepší a zdravější variantu.
Ingredience/těsto
3 vejce
1 banán
50g třtinového cukru
50ml kokosového oleje
50ml vanilkového mléka
100g špaldové mouky hladké
100g špaldové mouky celozrnné
1 kypřící prášek bez fosfátu
Postup: Předehřejem si troubu na 180 stupňů. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mléko a olej. Banán rozmixujeme a přidáme. ke směsi. Naposledy přidáme mouku prosátou s kypřícím práškem. Až se nám těsto krásně spojí, vlijeme ho na plech vyložený pečícím papírem a připravíme si pudink.
Ingredience/náplň 
1l vanilkového mléka
Vanilkový pudink 
4 lžíce třtinového cukru
Postup: Pudink připravíme dle návodu a vlijeme ho na ještě neupečené těsto. Nyní vložíme plech do trouby na 20-30 minut. Následně necháme buchtu vychladnout.
Ingredience/krém
2 kelímky zakysané smetany
karob
skořice
Postup: Na vychladlou buchtu natřeme zakysanou smetanu, posypeme lehce skořicí a karobem. Necháme vychladit a můžeme podávat s šálkem dobré kávy.
S láskou Gábi v kuchyni.

Comments