Špaldový šneci

Já se na ně tak dlouho chystala a občas jsem je i zkusila. Nikdy ovšem nevyšli tak, abych se s Vámi mohla podělit o recept. Až dnes. Moji milovaní šneci. Vůně skořice, ořechů. Navíc jsem si v poslední době tolik oblíbila kynuté těsto. 
Takže dámy a pánové moješpalda šneci z kynutého těsta s lískooříškovým krémem.

Těsto/Ingredience
1 hrnek horké vody
3 a 1/4 hrnku hladké špaldové mouky
1 lžíce droždí
1 vejce
2 lžíce másla
1 lžička soli

Náplň/Ingredience
1 vanička nízkotučného tvarohu
1 kelímek (150g) lískooříškového krému 
sladidlo

Skoříce a ořechy na posypání.

Postup
Nejprve si prosajeme mouku a dáme stranou.
Připravíme si náplň spojením tvarohu, lískooříškového krému a sladidla.
Do misky dáme horkou vodu, rozdrobené droždí, vejce, povolené máslo, sůl a hrnek mouky.
Dáme do mixéru a hákem necháme zpracovávat těsto.
Postupně přisypáváme mouku. 
Přendáme do skleněné misky a necháme dvě hodiny kynout pod utěrkou.
Po vykynutí přendáme těsto na pomoučněný vál a ještě lehce zapracujeme.
Vyválíme plát do tvaru obdélníku.
Náplň natřeme na těsto. Můžeme posypat skořicí, ořechy a zabalíme do rolády.
Roládu nakrájíme a vložíme do vymazaného pekáčku nebo formy na koláč. Šneky neskládáme těsně vedle sebe, ale necháváme jim prostor. Během pečení ještě nabudou. 
Přikryjeme utěrkou a necháme je ještě 15 minut odpočívat a kynout.
Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 180 stupních asi 35 minut. 
Podáváme vychladlé a s láskou.
Gábi v kuchyni.

Comments